ciekawe, mi ostatnio Pan w mundurku wreczajac rachunek za podroz sam mowil ze jak zaplace po 2 miesiacach to tez sie nic nie stanie bo i tak nie ma odsetek :P
przyciemnione szyby - jak widać od środka
Zwiń
X
-
przyciemnione szyby - jak widać od środka
Czołem,
szukałem szukałem i bardzo dużo jest o technologiach, firmach i efektach przyciemniania szyb ale z zewnątrz
mnie jednak interesuje bardziej, a nawet moją małżonkę która z racji potomka jeździ i będzie jeszcze trochę jeździć z tyłu, czy przyciemnienie szyb w OI - liftback
(tylnej szyby oraz tylnych bocznych) - nie powoduje że np w ciemniejsze dni jest za mrocznie z tyłu? no bo w słoneczne to chyba jest przyjemniej... i co nocą jak się jedzie w takim autku?
jak to jest - słyszałem że bywają przyciemnienia które w jedną stronę przyciemniają słabiej a w drugą bardziej - czy to jest do osiągnięcia przy folii? i czy w ogóle?
-
-
Powiem Ci tak : aż takiej różnicy od środka nie widać przy przyciemnionych i nie przyciemnionych a wiem bo siedziałem w takim samochodzie co mia mocno przyciemnione szybki więc nie ma się czego obawiać. Krąży teza że szyby przyciemnione zimą grzeją w jaki sposób nie wiem. Jazda nocą nie powiem jest troche uciążliwa ale tylko jak masz wszystkie szyby przyciemnione.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Re: przyciemnione szyby - jak widać od środka
Zamieszczone przez pafCzołem,
szukałem szukałem i bardzo dużo jest o technologiach, firmach i efektach przyciemniania szyb ale z zewnątrz
mnie jednak interesuje bardziej, a nawet moją małżonkę która z racji potomka jeździ i będzie jeszcze trochę jeździć z tyłu, czy przyciemnienie szyb w OI - liftback
(tylnej szyby oraz tylnych bocznych) - nie powoduje że np w ciemniejsze dni jest za mrocznie z tyłu? no bo w słoneczne to chyba jest przyjemniej... i co nocą jak się jedzie w takim autku?
jak to jest - słyszałem że bywają przyciemnienia które w jedną stronę przyciemniają słabiej a w drugą bardziej - czy to jest do osiągnięcia przy folii? i czy w ogóle?
Ja mam przyciemine wszystkie szybki. Od środka nie ma róznicy, wieczorem troszkie jest róznica np. przy cofaniu ale to kwestia przyzwyczajenia
Gdy wsiadam do innego auta ( bez foli) to jakos tak mi sie dziwnie wydaje pewnie juz do ciemności sie przyzwyczaiłem152 KM/342,8 Nm
ARL, FMIC, dostroił Masters Tuning
Komentarz
-
-
Ja mam przyciemniony tylko tył bez szyb bocznych kierowcy i pasażera. Przycieminianie zrobione folią. Ponieważ mam czarne auto to nie mam pełnej czerni zrobionej tylko trochę jaśniejszy odcień. Troche wyszedł karawan, ale co tam k
Jazda nocą jest upierdliwa jak masz parkować tyłem, szczególnie jak nie ma latarni w pobliżu :wink: W nocy mniej oślepia środkowe lusterko.
W dzień właściwie to nie ma różnicy dla kierowcy. Dla pasażera jest lepiej, bo jest chłodniej i niby nie widać co jest w środku (chociaż z tym to różnie bywa).
Kiedyś miałem wątpliwości co do przyciemnienia, ale z doświadczenia wychodzi mi na plus. Każde następne auto będę przyciemniał.Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
paf, jak masz przyciemniać, to rób tylko tył.
Nie z racji panów w niebieskich mundurkach, tylo z powodu wypadku.
Będziesz miał folie na przednich szybach, nie daj boże dojdzie do tragedii a twoja rodzina nie dostanie odszkodowania, gdyż przejrzystość szyb nie spełniała wymogów.Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Też mam przyciemnione szyby folia i powiem szczerze ze w tej chwili zdecydował bym sie na przyciemnienie piecowe. Niby wszystko widac ze środka, ale jak przyjdzie co do czego to fige widać szczególnie w nocy. Jak chcesz zobaczyć różnice to na następnym spocie sobie porównasz różnice między oryginalnymi szybami a folią.Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Witam!
Rowniez mam ciemne szybki, tyle tylko ze w Fabce :P
Naprawde dla kierowcy jest to kwestia przyzwyczajenia, oczy ci sie przyzwyczaja do widzenia w ciemnosciach
Dla mnie w dzien ze srodka jest jasno i bardzo dobra widocznosc, natomiast dla mojej mamuski, ktora nieraz jedzie z tylu, kiedy by nie wsiadla to zawsze musi cos nabaknac ze jej ciemno i wydaje jej sie ze juz wieczor :PFabia Club Polska >>> www.FCP.pl
Komentarz
-
-
Ja mam delikatnie sciemnione w combi folią 3M i autko sie fajnie prezentuje.Dla wlasnego uzytku niemusisz szalec ze ściemnieniem,niewielki % sciemnienia i juz auto wyglada k a nawet niepoczujesz roznicy.Dopierio wtedy jak przewozisz jakies towary,i niechcesz zeby byly one widziane przez innych mozesz sciemnic sobie na maxa.-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Krąży teza że szyby przyciemnione zimą grzeją w jaki sposób nie wiem
Ja mam przyciemine wszystkie szybki. Od środka nie ma róznicyGdy wsiadam do innego auta ( bez foli) to jakos tak mi sie dziwnie wydaje pewnie juz do ciemności sie przyzwyczaiłem
Ja dosyć cześto poruszam się autkiem z mocno przyciemnionymi wszystkimi szybkami , z zewnątrz nie widać pasażerów (nawet przez przednią szybę - dodatkowo czarny pas na przedniej szybie)
od wewnątrz natomiast widac w ciągu dnia bardzo dobrze (lecz różnica jest i to mocno zauważalna)
nocą jednak ze wzg na oklejenie również bocznych szyb, tragedia, najlepiej jezdzic z otwartymi szybkami :lol: nie mowiąc o cofaniu z głową za oknem :szeroki_usmiechbyła czeszka jest franca ale wolałem czeszkę
Komentarz
-
-
Jak wrażliwa na uszkodzenia jest folia do przyciemniania szyb?-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafCzołem,
Kiedys mialem w innych autach przyciemnienie Mocne to w nocy cofac sie nie da i ogolnie g. widac do tylu :szeroki_usmiech Tyle ze faktycznie swiatla z tylu nie oslepiaja w ogole no i zeby cokolwiek wenatrz auta dojrzec to trzeba miec dobry wzrok i przystawic oko do szyby :lol:Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
dzięki za odpowiedzi
Zamieszczone przez perfexJa mam tylna i boczne tylne przyciemnione folia nie najciemniejsza (ale z zewnatrz obiektywnie ciemna) i jest idealnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafa czy mógłbyś dla dobra ogółu podać jakąś wartość tego przyciemnienia - albo w % jezeli wiesz albo jakąś wskazówkę techniczną - rodzaj folii moc itpPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
no to moge teraz zabrać głos w tej dyskusji
pierwsze wrażenia po przyciemnieniu
widoczność do tyłu w ciągu dnia jest bezproblemowa w ciemnościach troszkę gorzej ale nie ma tragedi, ze środka naprawde szybki wydaja sie jaśniejsze. w nocy na trasie mniej oślepiają jadący z tyłu. ronież zachodzące słońce mniej oslepia.
jak narazie pomimo jazdy obok niebieskiego pojazdu z literką "R" nie było z ich strony problemów.
wizualnie samochód wygląda moim zdaniem lepiej ale to rzecz mało obiektywna :wink:
jak narazie jestem bardzo zadowolony i z czystym sumieniem polecam
Komentarz
-
-
franca, dobra decyzja,wyobrazam juz sobie jak wygląda.
czarne autko+ciemne szybki=rewelacja k teraz jakies ladne kola i miodzio k-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Panowie, mam problem
Kolega mi odradza przyciemniania przednich bocznych szyb z prostego powodu.
Jeżeli będę miał wypadek nie z mojej winy. to prwdziwy wynowajca może policji powiedziec, że to moja wina, gdyż jezdziłem wozem nie sprawnym techniczni, ponieważ mam przyciemnione szyby boczno-przednie wiecej niz 30%. I wtedy ja jestem winowajcom wypadku. I oczywscie oprocz manadatu za wypadek mogą zabrać mi dowód że nie sprawny samochód
Czy to jest możliwe???
Zamierzam przyciemnić szybki u siebie delikatnie, ale teraz nie jestem pewny czy to dobry pomysł.
szeczególnie że pisaliście już wczesniej że nowe octavie mają juz wszystkie szyby przyciemnione do wartość 30%. Chociaż przyznam że tego zupełnie nie widze.http://www.blask-swieczki.pl Zapraszam
Komentarz
-
Komentarz